7 здравословни напитки за всеки ден от седмицата

/, Рецепти/7 здравословни напитки за всеки ден от седмицата

7 здравословни напитки за всеки ден от седмицата

 

Подбрахме за Вас по една здравословна напитка за всеки ден от седмицата. Рецептите са лесни и изпълними при домашни условия. Наздраве!

Зелен чай

Идеален заместител на кафето. Една чаша сутрин ни дава доза енергия, но без да ни срине по-късно. Осигурява антиоксиданти, облекчава стреса и стимулира мозъка, изгражда костите и много други.

 

 

 

Сок от цвекло

Цвеклото е с високо съдържание на фолиева киселина, манган, калций, желязо, калий, мед, сяра, силиций и хлор. Тези микроелементи подобряват състава на кръвта, стимулират образуването на червени кръвни телца, повишават нивото на хемоглобина и спомагат за по-добро снабдяване на клетките с кислород.

 

 

 

 

Горещ шоколад

Горещият шоколад е богат на мощни антиоксиданти, които намаляват риска от сърдечни заболявания, преждевременно стареене и дори рак. Колкото по-тъмен е шоколадът толкова повече антиоксиданти съдържа.

 

 

Лимонов сок

Лимонът подпомага работата на храносмилателната система, подобрява функциите на имунната система, влияе добре срещу вирусни инфекции и възпаления.

Съдържа високо количество витамин С, витамин В, желязо, калций, калий и магнезий.

Освежава дъха и предпазва кожата от инфекции.

 

 

Джинджифилов чай

Намалява гаденето, болката и възпалените процеси. Има способността да помага при отслабване, да стимулира имунната система, да предотврати някои видове рак и да оптимизира храносмилателните процеси.

 

 

 

 

 

Сок от червена боровинка

Ползите за здравето от сока на червената боровинка са многобройни! Сокът помага при инфекции на пикочните пътища, респираторни нарушения, камъни в бъбреците, рак и сърдечни заболявания. Осигурява белтъчини, енергия и въглехидрати. Съдържа калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий, цинк.

 

 

 

Сок от нар

Изследвания показват, че червеният сок може да предотврати възпаление, сърдечни заболявания и рак. Чаша нар всеки ден ще се погрижи за здравето Ви.

 

 

 

 

 

 

2018-04-18T17:10:19+00:00

Избрани продукти

Оставете коментар