10 причини да пием свежо смути всяка сутрин

//10 причини да пием свежо смути всяка сутрин

10 причини да пием свежо смути всяка сутрин

Смутито е отлична идея как да поддържате тялото си във форма по здравословен начин и в същото време да се освежите през горещите летни дни.

Ето защо да се наслаждаваме на смутито всеки ден:

1. Удовлетворява дневната необходимост на човек от пловоде и зеленчуци.

2. Намалява зависимостта от сладкото.

3. Препоръчва се в много диети за намаляване на телесното тегло. Тя е ниско калорична, но е достатъчно хранителна и засища чувството за глад.

4. Подобрява храносмилането – една чаша смути всяка сутрин ще ви избави от неразположенията, благодарение на целулозата, влакната и витамините, които ще дадете на организма си.

5. Детоксикира – има голямо количество вредни вещества за човека, които приемаме при вдишване, с храната, чрез водата и лекарствата. По този начин се натрупват токсини и нанасят вреди на организма. За целта си пригответе пречистващ коктейл от предпочитани растения – зеле, краставица, магданоз, билки и др.

6. Изграждат се мускилите – ако тялото постоянно получава полезни хранителни вещества ще нарастне и мускулната маса.

7. Подмладява – при редовно пиене на смути организмът се насища с витамини и минерали, това подобрява външния вид на кожата и тя става гладка и чиста.

8. Подсилва имунитета – изпиването на смути една чаша сутрин ще ни предпази организма от вирусни и простудни заболявания, повишава се жизненият тонус.

9. Подобрява съня и засилва положителната енергия.

10. Подпомага мозъчната дейност.

2018-04-24T15:44:36+00:00

Избрани продукти

Оставете коментар